Back to the 00s, Bedrijfsfeest, evenementen, gadgets, Nieuws, Quote
Nokia 3310 komt weer op de markt.

Hij was niet kapot te krijgen en de batterij ging dagenlang mee. Geen apps, geen kleurenscherm maar uiteraard wel Snake! De iconische Nokia 3310 uit het jaar 2000 komt weer op de markt. 15/02/2017

17  jaar geleden kwam de Nokia 3310 op de markt en het toestel Finse toestel werd een instant succes. Het apparaat was superdegelijk. Onlangs nog verklaarde een Britse ex-militair dat zijn zeventien jaar oude 3310 drie militaire campagnes heeft overleefd, inclusief een val in een bak curry en een rondje wasmachine. Dit is slechts 1 van de voorbeelden want de Nokia doet bij meer mensen nog steeds zijn werk. Uiteindelijk zijn er wereldwijd meer dan 120 miljoen exemplaren verkocht.

Goed nieuws voor eenieder die met weemoed terugdenkt aan het onverwoestbare toestel uit lang vervlogen tijden, want binnenkort komt ie weer op de markt. Mobiele telefoonmaker HMD Global, dat sinds kort de merkrechten op Nokia bezit, zal op de komende MWC-conferentie in Barcelona de 3310 opnieuw introduceren.

55 euro

HMD hult zich zelf nog in stilzwijgen; het nieuws lekte uit via de doorgaans goed ingevoerde blogger Evan Blass van techblog Venturebeat. Het toestel moet 59 dollar (ruim 55 euro) gaan kosten. Laag genoeg om nostalgisch ingestelde mensen over te halen om de Nokia als tweede toestel aan te schaffen, denkt Blass. Handig bijvoorbeeld op festivals, als het op een lange batterijduur aankomt.

Behalve de reïncarnatie van de 3310 komen er meer nieuwe Nokia-toestellen, maar die zullen minder tot de verbeelding spreken. Het eerste Nokia-toestel van HMD is de weinig onderscheidende Nokia 6. Het Mobile World Congress wordt van 27 februari tot 2 maart in Barcelona gehouden. De aankondiging van de 3310 zou op 26 februari plaatsvinden.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=eCgVgaEYFAM[/embedyt]

bron: volkskrant.nl

Nog meer 00s
Zeroes herinneringen ophalen? Bijvoorbeeld met een 00s quiz? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Team Typisch 2000 is dé specialist op het gebied van groepsuitjes, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en -evenementen met Back to the 00s thema.