00s Muziek, Back to the 00s, Bedrijfsfeest, evenementen, Kinderen, Radio, Video
Djumbo

Djumbo was een promotiestunt van supermarktketen Jumbo.

Djumbo, meidengroep, 00sLotte Prijs, Lindsy Schuman en Svenja van Beek werden in 2004 uitgekozen om samen deze groep te vormen. Met liedjes als “Eyahe” en “Hide and seek” wisten ze de top 10 van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Djumbo zingt liedjes in half Engels/half Nederlands.

In het begin van 2005 kwam Djumbo met hun debuutalbum Jump. Naast de hitsingles “Hide and seek” en “Eyahe” stonden op het album ook de singles “The Djumbo jump” en het wat minder succesvolle “Made to love you”. Jump werd uitgegeven door het platenlabel CMM.

In de zomer van 2006 kwam Djumbo met haar nieuwe single “Boya boya bay”. Deze zomerse single was een groot succes en was tevens de titelsong van de bioscoopfilm Garfield: A Tail of Two Kitties. In november van hetzelfde jaar kwam de single “Undercover” uit. Dit was weer de titelsong van hun allereerste theatertour, De Djumbo Undercover Tour. In de zomer van 2007 brachten ze “Boy I Like Ya” uit, dat door Future Music Charts getipt werd als zomerhit. Op 26 oktober brachten ze de single “Dit is real” uit. Begin november brachten ze hun tweede album uit, Spotlight!
Op 2 september 2009 kwam de single “Summertime in Dubai” van Djumbo uit.

Bekijk hier de hitsingle “Eyahe”:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=r6ML1NSUJ0M[/embedyt]

Exit van Beek
In 2009 kregen de leden van Djumbo een filmrol in de film Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot. Daar speelden zij onder anderen naast  Aad van Toor (Adriaan), en Frans Bauer. Daarnaast spreken ze dat jaar ook de stemmen in van de Chipettes in Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel. In december 2010 besloot Svenja van Beek de groep te verlaten. Zie werd niet veel later opgevolgd door Samantha Klumper.

Comeback als Frisz
Frisz, Djumbo, meidengroep, 00sNa de zomer van 2013 werd het wat stiller rondom Djumbo. De groep bleef optreden, maar er kwamen geen nieuwe singles uit. Ondertussen gingen de meiden ook hun eigen pad op. Eind 2014 gaven ze voorlopig hun laatste optreden, dit omdat Schuman in verwachting was van haar eerste kindje. Eind mei kwam naar buiten dat Schuman en Klumper online gingen zoeken naar een derde Djumbo-lid onder de zoektocht @Djumbozoektjou. Prijs heeft in het voorjaar van 2015 de groep verlaten om zich te focussen op haar dj-carrière.

Begin juli 2015 werd officieel bekendgemaakt dat Prijs definitief de groep had verlaten en dat de overige twee meiden een doorstart gingen maken onder de naam Frisz. Ook de online talentenjacht werd genoemd naar “Eyahe Frisz zoekt jou!”. Uiteindelijk is Danique van Roosmalen in december 2015 het derde lid van Frisz geworden. Van Roosmalen deed eerder mee aan K3 zoekt K3 waar ze bij de laatste 26 kwam.

Nog meer 00s
Zeroes herinneringen ophalen? Bijvoorbeeld met een 00s quiz? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Team Typisch 2000 is dé specialist op het gebied van groepsuitjes, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten en -evenementen met Back to the 00s thema.