Typisch 2000

CALIFORNICATION

Californication is een Amerikaanse komische televisieserie, gecreëerd door Tom Kapinos. Het verhaal draait rond Hank Moody (David Duchovny), een seksverslaafde, getormenteerde schrijver die van New York naar Californië verhuist. Hij was lang samen met Karen (Natascha McElhone), met wie hij een dochter heeft: Becca (Madeleine Martin).

Hank en Karen lijken op het eerste gezicht een droomkoppel, maar niets is minder waar. Hank wil niet trouwen met Karen en het gaat niet goed tussen hen, dit door de drukte rondom de verfilming van Hank’s boek. Karen leert Bill kennen, een alleenstaande (rijke) vader. Karen stort haar hart uit bij Bill over haar relatieproblemen. Uiteindelijk gaat zij vreemd met Bill.(hier begint de serie) Hank probeert met alle macht om Karen terug te winnen, maar geniet ondertussen ook van het leven en van de vrouwen. Hij slaagt er uiteindelijk in Karen terug te winnen, maar ook deze keer loopt de relatie spaak. In de eerste aflevering zien we Hank seks hebben met een zekere Mia (Madeline Zima), die hem tijdens de daad een kaakslag verkoopt. Pas later blijkt dat ze Bills dochter is, en wat erger is: ze is pas 16.

In Nederland liep de reeks op Comedy Central, in België op Acht, nadat de eerste seizoenen uitgezonden werden door 2BE. Er zijn zeven seizoenen gemaakt van elk 12 afleveringen.

Bekijk hier de intro van Californication: